...

Create your own banner at mybannermaker.com!

Els animals

Els animals

martes, 9 de febrero de 2010

Animals venenosos

Es consideren animals verinosos, a tots aquells animals que per la seva naturalesa, han estat proveïts de verís, toxines, glàndules, ullals, secrecions i/o qualsevol altra cosa que de forma natural, pugui utilitzar com mitjà de defensa, caça, etc .


I que per tant, poden ser perillosos. Aquests animals tenen una àmplia biodiversitat, i es troben abundantment en tot el regne animal, principalment entre rèptils, amfibis, peixos i insectes. En el cas dels mamífers, solament es troben l'ornitorinc i la musaraña, amb verís menors, i entre les aus, recentment es va descobrir el Pitohui o ?ocell escombraries? , que té la major part del seu cos, així com la totalitat del seu plomatge i pell, impregnat en verí. El nivell de perillositat dels verís dels animals, s'amida en LD50, ?Letal dosi 50%? o ?dosi letal al 50% dels casos?.


L'animal mes verinós del regne animal segons aquesta escala és el Chironex fleckeri, o ?Vespa de mar?, una medusa habitant dels mars d'Austràlia que posseïx en els seus tentáculos un verí amb aproximadament 20 microgramos per unitat de massa de la mata, és a dir, poder matar a una persona adulta amb l'equivalent d'un gra de sal. En terra ferma, la serp taipan és el mes letal, amb un Ld50 de 10 microgramos i el verí per a matar a 20 persones amb una gota. En general, els efectes dels verís són tan variats com els seus usos, ja que poden usar-se per a paralitzar una mata sense matar-la, produir efectes alucinógenos, marejos, irritació, dolor i la mort per mitjà de paràlisi cardiaca o nerviosa. No obstant això, aquests mateixos perillosos verís avui s'investiguen en l'ús de la medicina i de la farmacèutica, per posseir característiques químiques úniques, i naturals, pel que no han de ser eradicats, si no que respectats com tot la resta dels animals.


La viuda negre



La taipan la serp més venenosa


No hay comentarios:

Publicar un comentario