...

Create your own banner at mybannermaker.com!

Els animals

Els animals

viernes, 5 de febrero de 2010






Exemples d'animals vertebrats:

Tigre:

-On viu: El tigre es troba a Àsia, desde Siberia del nord fins a l'illa de Java al sud.
-S'alimenta de: Grans mamífers
-Costums: És un animal solitari amb molt terreny d'acció
-Característiques: El color bàsic del tigre (groc i vermell-taronja). Les subespècies poden tenir colors com el negre o el blanc. És el felí més gran.

El tigre es un mamífer del ordre dels carnívors que pertany a la família dels fèlids. La cua li mesura de 75-91 cm. Pesen 290 Kg. Els cadells poden pesar desde 1 a 6 kilos i viuen uns 20-22 anys.Les cries son cegues, obren els ulls als 14 dies i son alletades 1 mes i mig.El tigre, al contrari que el lleó viu en zones on la vegetació és arbustiva, poblada de matolls i arbres disseminats. Pot viure fins a veritables selves però prefereix les zones boscoses esquitxades de clars.

El cangur:

-On viu: Austràlia, Tasmania i Nova Guinea.
-Alimentació: S'alimenta d'herbes.
-Costums: segons la raça que pertany pot formar grups o viure sol.
-Característiques: Cos pesat amb potes petites davanteres i potes llargues traseres amb força increíble. Amb cua llarga i musculosa. Les femelles tenen una bossa incubadora.

El cangur normalment es un animal més gran que l'home (d'uns 2,50 metres a uns 3 metres).Caminen en salts i la disposicio de potes li permet agafar velocitats extremes. El cap fí té grans orelles que es mouen independentment una de l'altra. Les femelles porten la bossa ''marsupial'' on porten els cadells.
Els cadells de cangurs al nèixer tenen només 10 cm de longitud.Sol tenen completament formades les mans amb les que s'aguanten a la bossa de la mare mentres s'alleten continuament. Als 4 mesos ja s'atreveixen a treure el cap de la bossa a vegades. Més tard deixen el seu refugi però tornen a ell de vegades.


El dofí

-On viu: Mars templats.
-S'alimenta: de peixos
-Costums: viu en grups.
-Característiques: Cos en forma d'hus. Morro allargat en forma de pic d'anec. molt voraç i intel·ligent. Fàcil de domesticar.

De tots els animals aquàtics que habiten en aquaris de zoos, safaris... el que sens dubtes millor s'ha adaptat en cautiveri és el dofí. Animal fort i àgil dotat de gran intel·ligència, els dofins conquisten les simpaties dels espectadors amb les seves simpàtiques tombarelles amb el seu simpatic caràcter simpàtic i juganer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario