...

Create your own banner at mybannermaker.com!

Els animals

Els animals

miércoles, 3 de febrero de 2010

Hi han animals:

Vertebrats:

Animals tan diferents com l'elefant i la granota pertanyen al grup dels vertebrats.

Com és possible? La resposta és senzilla: ambdós tenen columna vertebral i crani, que formen part d'un esquelet intern o endoesqueleto. Els vertebrats són els animals més grans i evolucionats. Gràcies al seu esquelet intern poden mantenir la forma del cos, protegir certs òrgans i desplaçar-se.

Alguns vertebrats tenen a més un esquelet extern o exoesqueleto. És el cas de la tortuga. Tots els animals vertebrats tenen esquelet intern o endoesqueleto.


Invertebrats:

L'altre gran grup d'animals és el dels invertebrats que suposen, amb diferència, la gran majoria d'éssers vius sobre la terra. Aquests animals presenten una enorme varietat de grandàries, formes i hàbits.

Les formigues, els calamars gegants, i fins als caragols, formen part d'aquest grup. Els invertebrats es caracteritzen per mancar de columna vertebral, però això no vol dir que no tinguin esquelet. Molts tenen un esquelet extern, o exoesqueleto, que els serveix com protecció i suport, i els ajuda en el seu desplaçament. L'absència d'esquelet intern ha motivat que els invertebrats, almenys en el mitjà terrestre, siguin petits.

No hay comentarios:

Publicar un comentario